Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - 10 otázek pro...

 IMG 8840

V Jiníně jsi opět dokazoval, jak umíš být rychlý, ale škoda chyby v první jízdě. Co se vůbec stalo?

V zadní části dráhy mi v jedné z rychlých zatáček vyskočilo přední kolo z koleje a bohužel jsem se okamžitě odporoučel k zemi.

 

V druhé jízdě jsi si ale spravil chuť a poprvé vyhrál. Jaké byly tvé pocity po projetí cílem?

Byl jsem neuvěřitelně šťastný, že se mi to konečně podařilo!

 

V mistráku tě od druhého místa dělí 9 bodů a za tebou je o 6 bodů Bence Szvoboda. Jak těžké bude svoji příčku uhájit, máš nějakou strategii?

Strategii žádnou nemám, musím se prostě zcela vyvarovat chybám a dojíždět pravidelně na předních pozicích, nejlépe před Markem Sukupem a Bence Szvobodou. Ale to nebude vůbec jednoduché.

 

Před třemi týdny jsi jel svůj první závod v MS MX2. Jaká to pro tebe byla zkušenost a co ti to dalo?

Zjistil jsem, že v MS je opravdu nesmírně tvrdá konkurence a proto musím svůj trénink posunout ještě víc kupředu a hodně zrychlit.

 

vasek

foto: Lenka Hřivová

 

Velmi dobře se ti letos daří i na ADAC v Německu. Jak vidíš příští sezónu? Utečeš nám jako Filip Neugebauer?

Letos se mi v Německu opravdu velmi daří, a dokonce jsem se dohodl s týmem Cofain KTM Racing, že za ně dojedu letošní sezónu. Pokud bych měl příležitost, určitě bych udělal totéž co Filip. V Německu jsou závody z hlediska konkurence a sledovanosti na vyšší úrovni než tady.

 

Když už jsme u zahraničí, tak ty jsi letos poprvé nominován na motokros národů v Lotyšsku. Budeš se na tento významný závod nějak speciálně připravovat?

Uvidíme, jak nám dovolí online casino čas, ale určitě by to chtělo jet trénovat do Holandska nebo do Belgie na jejich těžké písčité tratě. V Kegumsu, kde se pojede, jsem již závodil, a vím, jak je to tam náročné, takže se to chce dobře připravit.

 

Jak hodnotíš dosavadní průběh letošní sezóny?

Letošní sezónu hodnotím jako moji prozatím nejlepší. Doufám, že mi to vydrží až do konce sezóny.

 

Je jasné, že za tvými výsledky je spousta práce. Můžeš nám přiblížit, jak vypadá tvůj tréninkový plán?

Snažím se stále něco dělat a nelenošit. Ale nejdůležitější je, že se musím na motorce i při fyzické přípravě pořád bavit.

 

Při tvém nabitém programu ještě studuješ a děláš grafika. Jak jdou tyhle činnosti skloubit s tréninkem?

Tak studium a trénink docela dobrě. Mám denní režim a ve Strakonicích dobré podmínky pro přípravu. Grafice se věnuju spíše za dlouhých zimních večerů.

 

Co říkáš na petrovickou trať?

Minulý rok jsem tu byl úplně poprvé a trať se mi líbí. Sice se mi tu extra nedařilo, ale doufám, že letos tomu bude jinak.

 

Poznámka:

Tento rozhovor byl pořízen ještě před Vaškovým závodem v německém Jaueru, kde Vašek ve druhé jízdě bohužel upadl a otočil si nohu dozadu. Vyšetření neukázalo žádnou zlomeninu, ale v Petrovicích Vaška bohužel nejspíše neuvidíme.

10516718 10152525178520668 1182432502899039731 n

foto: Radek Lavička