Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - 10 otázek pro...

 

MM4

 

Loni jsi kvůli těsnému bodovému hodnocení skončil až čtvrtý, jsi rád, že se pro letošek změnil závodní systém do normálu?

Loni to byla smůla kvůli technické závadě v Dlouhé Loučce, ale v každém závodě jsem pak stál na stupních vítězů a bohužel už to nevyšlo. Letos se starým systémem by se mi možná podařilo být v konečném pořadí trochu výš. Takže jsem rád, že je bodování zpátky.

 

Na posledním loňském závodě v Kramolíně nastala na pódiu zajímavá situace, kdy k tobě přišel fanoušek, pogratuloval ti a dal ti do ruky 1000 Kč. Těší tě, že i v dnešní době máš takové fanoušky?

Bylo to unikátní, tohle se moc často nestává a jsem za to hrozně rád. Je to opravdu skvělé, když se lidi přijdou podívat a fandí. K jízdě je to potřeba a s podporou diváků se jezdí mnohem lépe.

 

Teď k současnosti, jak jsi spokojený s první polovinou sezóny?

Já jsem zatím spokojený, je tam potenciál na dobrý výsledek a na prvního ztrácím jediný bodík. Bude to ale ještě velmi napínavé.

 

S Florentem Richierem jste týmoví kolegové, panuje mezi vámi nějaká rivalita?

Řeknu to asi takhle, oba chceme vyhrát, oba chceme titul.

 

Florent a tvoji další soupeři letos přešli na menší objem motorky (350ccm), ale ty jsi zůstal na 450ccm, zkoušel jsi i ty menší objem?

Florent je technický jezdec, jemu menší obsah vyhovuje více. Já jsem jí zkoušel na tréninku, ale pořád mi více vyhovuje čtyřistapadesátka. Přes zimu jsem měl i dobrou přípravu, takže nemám se čtyřipade žádný problém.

 

MM3

 

Na ADAC v Německu, se ti teď celkem dařilo. Jak hodnotíš tvůj výsledek?

Já jsem rád za tento dobrý výsledek, nicméně je potřeba dojíždět vepředu pořád. Rychlost mám a je to jen o startech. Když tam odstartuješ dvacátej, dojedeš patnáctej. Když odstartuješ třetí, je možné i vyhrát. Je tam obrovská konkurence, je nás tam 17 vyrovnaných pilotů!

 

Když si promítneš zpět tvé účasti v MS, chtěl bys se do tohoto šampionátu ještě vrátit?

Byly to krásné chvíle vyhrávat a vozit poháry. Kdyby se šampionát MX3 vrátil, určitě bych chtěl být u toho. To samé platí i o MXGP, kdyby se mi naskytla ta příležitost, neváhal bych.

 

Z jakého typu závodu máš největší radost?

Typově něco jako Pacov. Ne, že bych chtěl padat a pak dotahovat, ale když se něco takového stane a potom ještě vyhraju, tak to baví diváky a když to baví diváky, baví to i mě.

 

Tady v Jiníně to máš jako tvoji domácí trať, jak bys jí charakterizoval?

V mých očích je to rychlejší trať a záleží zde hodně na startu. Nebude tu mnoho kolejí na předjíždění, ale nějaké možnosti se určitě objeví. Dokáže se tu předjíždět na sajdách, takže to musí jít i na dvou kolech.

 

Jaká je tvoje strategie do zítřejšího horkého závodu?

Já jsem horká hlava, takže chci vyhrát!

 

Martine díky za rohovor.

 

MM2