Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Pozvánka do Opatova 17.9. 2023
pondělí, 11 září 2023 22:10

Pozvánka do Opatova 17.9. 2023

Napsal(a) 
Šestý podnik HT WOOD MM ČR v motokrosu v Opatově u Svitav se uskuteční už v neděli 17. září 2023. Podzimní termín pro tento mistrovský závod byl vybrán společně s pořadateli a věříme, že se právě tuto neděli můžete těšit na atraktivní závody plné jezdeckých soubojů. Trať v Opatově se u jezdců těší velké oblibě, a každý ze startujících bude chtít získat maximum možných bodů. Však opatovský závod je předposledním v kalendáři. Jak si prozatím vedou ti nejlepší?

MX1

Jakub Terešák (HT Group Racing Team) ve Stříbře ukázal, kdo je aktuálně nejrychlejším českým závodníkem na velké motorce. Nenašel přemožitele a na čele navýšil svůj náskok. Druhý Šimon Jošt (Osička MX Team) naopak několik bodů ztratil, ale nic pro něj není stále ztraceno. Ve hře je ještě sto bodů. Dušan Drdaj si v minulém závodě upevnil pozici na průběžném třetím místě. Čtvrtý Rudolf Weschta (AIR Power s.r.o.) zaznamenal k závěru sezóny určitý progres a podium bude v Opatově jeho cílem. Na páté místo průběžného hodnocení poskočil po Stříbře také Rudolf Plch (Promoto Husqvarna Racing Team). František Smola (Effective Racing Team) udělá maximum pro to, aby se po zranění vrátil právě do Opatova. Aktuálně mu patří průběžné šesté místo. Pavol Repčák (Orion Racing Team) ze Slovenska se drží na sedmém místě a Jonáš Nedvěd (MS KLUKY) na místě osmém.

foto radeklavicka mx mmcr stribro 2023 849

MX2

S červenou tabulkou lídra třídy se představí Martin Krč, který má prozatím náskok dvanáct bodů na druhého Adama Duška (HT Group Racing Team). Dušek má slušně rozjeto na juniorském šampionátu, kde míří na titul, druhé místo na seniorce by bylo odměnou. Třetím nejlepším je v průběžné tabulce Tomáš Kohút (Osička MX Team). Na čtvrtém místě je aktuálně Jan Wagenknecht (HT Group Racing Team), u kterého se neočekává start v Opatově z důvodu zranění. Start je také nejistý u pátého Martina Venhody (Q Racing Team). Šestou průběžnou pozici zaujímá Jaroslav Katriňák (SMF), kterého bude chtít dotáhnout sedmý Luděk Černý (MX Team Znojmo) i osmý Daniel Stehlík.

foto radeklavicka mx mmcr stribro 2023 5533

85 ccm

Nejmladší závodníci dne se představí právě ve třídě 85 ccm. Pohodlný náskok na čele si vytvořil David Widerwill (Q Racing Team), kterého uvidíme s červenou tabulkou. Deset bodů rozdílu najdeme mezi druhým Stanislavem Pojarem a třetím Adamem Hruškou (MTX Racing Team). Oba předvedou maximum možného, aby uloupili co největší počet bodů. V cestě jim však mohou stát další silní závodníci – čtvrtý Filip Křivan nebo pátý Matyáš Výleta (KRTZ motorsport). U šestého Szymona Masarczyka (Motosport Chýnov) není potvrzen start. Průběžně sedmým jezdcem pořadí je Martin Smolka (MX Kids Academy Dobřany) a osmičku nejlepších uzavírá Jan Veselý (JB MX Racing).

foto radeklavicka mx mmcr stribro 2023 5027

Veterán

Po Stříbře se do čela veteránské třídy navrátil Petr Bartoš (Orion Racing Team), který má aktuálně čtyřbodový náskok na druhého Martina Žeravu (KRTZ motosport). Poslední závod se zbývajícími pozicemi moc nepohnul, proto je na třetím místě Michal Votroubek (LUKA Motocross Team), čtvrtý je Martin Trávníček (Buksa/Ados KTM Team) a pátý Zdeněk Blábolil (Promoto Husqvarna Racing Team). V osmičce nejlepších najdeme i šestého Vladislava Mužíka (Motosport Chýnov v AČR), sedmého Stanislava Horského (Motosport Chýnov v AČR) a osmého Pavla Kňavu. Ve veteránech nad 50 let drží vedení Jaroslav Ficenec, druhý je Ivan Černý (Orion Racing Team) a třetí Rostislav Hlaváček (DB Project).

foto radeklavicka mx mmcr stribro 2023 3306

opatov

 

Text: Pavel Horák

Foto: Radek Lavička


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs1/ceskymotokroscz/home/www/templates/rt_fresco_responsive/html/com_k2/default/item.php on line 250
Číst 499 krát Naposledy změněno úterý, 12 září 2023 22:15