Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Pozvánka do Kramolína

 

A do KramolíPředposlední podnik seriálu „BUKSA/ADOS MOTOKROS 2012“ Mezinárodního Mistrovství České Republiky v motokrosu se pojede na jedné z nejtradičnějších tratí tohoto šampionátu, v západočeském Kramolíně u Nepomuku, v neděli 16. září 2012. V areálu se skvělým zázemím, kde se konají i závody MS v sidecarcrossu a trialu se opět představí česká motokrosová špička, doplněna kvalitními zahraničními jezdci.

 

Kramolín zaručuje pořadatelskou kvalitu

 

Pořadatelem je všestranný klub AMK Nepomuk v AČR pod taktovkou zkušeného Jana Polívky. 1.817 metrů dlouhý okruh disponuje největším převýšením ze všech mistrovských tratí, konkrétně 72 metrů. Atraktivní je pak především dlouhý sjezd podél lesa dolů se dvěma rychlými skoky, kde se projeví především srdce každého závodníka. Přípravy však nebyly jednoduché. „Po závodě MS v sidecarcrossu jsme měli trať pěkně upravenou. Bohužel však přišly zhruba před měsíce vydatné deště a zase nám to spláchlo všechnu hlínu. Spravilo to následných 120 tater hlíny,“ popisuje pořadatelské strasti Jan Polívka.

 

Lídry všech kategorií mohou v případě jejich vítězství v Kramolíně v honbě za ziskem titulu Mezinárodních mistrů ČR v motokrosu díky jejich slušným bodovým náskokům ohrozit v podstatě jen jejich největší rivalové na průběžných druhých místech. V případě výpadku těchto v pořadí druhých jezdců mohou dokonce lídři tříd letošního šampionátu slavit titul již před posledním závodem v Dlouhé Loučce. Jaroslav Potůček v kategorii Veterán nad 50 let si dokonce může zpečetit letošní titul vítězstvím v téměř domácím Kramolíně bez ohledu na výsledky všech jeho soupeřů. Nejenom kvůli těmto skutečnostem, ale i díky výše uvedené atraktivitě kramolínské trati by si příznivci českého motokrosu neměli nechat tento podnik rozhodně ujít!

 

Koho v Kramolíně uvidíme?

 

Osička MX Team zajišťuje českému mistráku dlouhodobě nejen přední české jezdce, ale i kvalitu ze zahraničí. V Kramolíně opět nebude chybět Francouz Florent Richier, který společně se svým největším soupeřem Martinem Michkem dělá letošní šampionát v prestižní třídě MX3 atraktivní. Oba shodou okolností drží v Kramolíně traťové rekordy – Florent ve třídě MX2, Martin ve třídě MX3. Na startu této třídy nebude chybět ani další týmová posila Jiří Čepelák. Ten se sice v posledních dnech potýkal se zdravotními problémy, v Kramolíně ale startovat bude. Třídu MX2 průběžně vede další týmový kolega Marek Sukup. „Marek v přípravné fázi trénoval společně s Florentem, který je v Čechách přítomen již tři týdny“, dodává týmová manažerka Martina Sukupová. Na startu bude chybět pouze Petr Smitka, který se bude účastnit závodu v zahraničí.

 

Orion Litomyšl – RS Petrol tým má své hvězdy především ve třídě MX3. Martin Michek MMČR vede, Petr Bartoš je druhý. Spokojený manažer týmu Petr Kovář k tomu říká: „Kluci vedou třídu MX3, mají to podobně jako loni hodně dobře rozjeté. Martin Michek má navíc kramolínskou trať v oblibě. Petr Bartoš má letos také skvělou sezónu, tak hlavně aby nepřišlo nějaké zranění“. Oba piloti se pak dva týdny po Kramolíně chystají na poslední závod MS třídy MX3, který se pojede v německém Teutschentalu. Martin Michek ztrácí pouhé dva body na Slovince Gerčara a bude bojovat o celkové medailové umístění. Hezké je i průběžné 8. místo Petra Bartoše v tomto seriálu.

 

Buksa/Ados team přiveze do Kramolína především rychlého Maďara Bence Szvobodu a Slováka Tomáše Šimka. Oba mají velké ambice na přední umístění ve třídě MX2. Zapomenout však nesmíme na dalšího jezdce tohoto týmu Ondřeje Brendla, který na posledním závodě v Petrovicích u Karviné dosáhl svého životného úspěchu v podobě celkového třetího místa ve třídě MX2.

 

Pražský tým Motoman nebude v Kramolíně postrádat nikoho ze svých jezdců. „Martin Žerava má momentálně chřipku, ale do víkendu by ji snad měl doléčit a na startu by tedy neměl chybět. Maďar Erik Hugyecz zajel mezitím v italské Faenze 20. místo v ME třídy MX2 a nebude-li pokračovat řetězec jeho smůly v tuzemském šampionátu, měl by bojovat o příčky nejvyšší. Se zdravotními problémy se letos dosti potýkal Miroslav Jiránek. Nyní je ale v pořádku a v Kramolíně určitě závodit bude“, informuje manažer týmu Josef Toman. Tým doplní ještě další maďarští závodníci Balázs Déczi a Marko Pal ve třídě MX2.

 

Znojemský KRTZ IV. v AČR nasadí tradiční oporu Michala Kadlečka ve třídě MX3, dravého Romana Hanouska ve třídě MX2 a spolehlivého Veterána Petra Dokoupila. Josef Kulhavý se ještě necítí 100% dobře a tak v Kramolíně bude chybět.

 

Team MAX2 bude pochopitelně reprezentovat lídr třídy Veterán Miroslav Kučírek. Ve třídě Veterán nad 50 let to bude průběžně druhý muž seriálu Miroslav Štaud. Ve třídě MX3 pak nastoupí Petr Stloukal, který letos zatím stále marně čeká na nějaký lepší výsledek a po delší době se představí už i uzdravený Miloslav Rožec ve stejné třídě. Další týmová posila David Kosmák je stále vyřazen ze hry kvůli zranění.

 

Letos se ve třídě MX3 hodně daří Michalu Votroubkovi z týmu Region racing team. Ten využil absence svého konkurenta o bronzovou medaili Petra Michalce z náchodského UFO teamu, který v Petrovicích z důvodu zlomeného malíčku u ruky chyběl a usadil se tak na průběžném třetím místě seriálu. V Kramolíně už ale Petr Michalec startovat bude.

 

Ve třídě Veterán by měl znesnadnit suverenitu Miroslava Kučírka Michal BaborovskýSMS Střední Čechy. Je zatím průběžně druhý a na Kučírka stále hledá recept.

 

Jak se vykrystalizuje pořadí ve všech třídách MMČR do posledního závodu tedy uvidíme již tuto neděli v Kramolíně u Nepomuku!

 

Posledním podnikem letošního šampionátu MMČR bude po delší odmlce trať, která vychovala jednoho z nejlepších českých motokrosařů všech dob Petra Kováře. Bude to Dlouhá Loučka u Uničova v neděli 7.10.2012. Tam poznáme jména letošních mezinárodních mistrů ČR v motokrosu již definitivně.

 

Za Race support Vás zve

Evžen Zadražil