Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Poslední týmové reporty

mich

 

Buksa/Ados KTM Team

Tým už letos jeden mistrovský titul má a nejpravděpodobněji k němu přibude i druhý z MX2. Martin Michek nebyl letos nominován na Motokros národů, a tak se minulý víkend mohl zúčastnit Strmého vrchu v Chýnově. Michek si suverénně dojel pro vítězství, když se jako jediný dokázal ve všech pěti pokusech dostat až na vrchol.

V MX2 se patrně bude rozdávat titul mezi oběma jezdci týmu Buksa/Ados. Sulivan Jaulin letos není tak dominantní a druhé jízdy má vždy horší. Vlastně na šesti dosavadních závodech dokázal vyhrát 4 první jízdy a druhou pouze jednou. Bence Szvoboda se před Loktem zúčastnil Motokrosu národů a spolu se svým maďarským týmem obsadili po neúspěšné kvalifikaci 27. místo.

 

Orion Racing Team

Na domácím závodě v Opatově Petr Bartoš - tahoun týmu udělal všem velikou radost, když byl celkově třetí. Stáhl několik bodů na Romančíka a v šampionátu je čtvrtý. „Petr Bartoš je v plné formě a doufáme, že zabojuje o třetí místo v šampionátu. Na minulém závodě byl jeho soupeř Jára Romančík pobitý z tréninku, ale v Lokti si to rozdají oba v plné síle,“ komentuje Petr Kovář.

Jonáš Nedvěd byl v Opatově celkově desátý a po zranění se zlepšuje každou rozjížďkou. „Měl sice horší starty, ale po zranění je lepší jet zezadu,“ doplňuje Nedvědův výkon Kovář.

Velký pád měl v Opatově Ivan Černý, ten se v závěru pokusil útočit na druhé místo, ale v plné rychlosti z motorky vystoupil. Otočil si oba kotníky a berle sundal teprve minulý týden. Na Loket by měl být však již připraven.

 

rom

 

Team MAX2

Jaromír Romančík si neoddychne ani víkend. Před Loktem byl závodit v italské Maggioře na MXoN, kde získal v jízdě nejlepší český výsledek – 26. místo. Letos již udělal titul mistra České republiky v enduru a směle kráčí i k dobrému výsledku na ME v enduru. V Opatově byl ale vepředu vidět i druhý dres teamu MAX2, a to Ondřeje Brendla. Tomu se povedla první rozjížďka, kde dojel pátý. Tento výsledek je zatím jeho nejlepším.

Smůlu měla Nikola Hošková, které se v poslední době moc nedaří a po pádu v první jízdě přidala ještě druhý pád v jízdě druhé, kde v nejrychlejším úseku trati udělala salto z motorky. Naštěstí je však v pořádku.

 

BV racing

V Opatově chyběli dva hlavní jezdci týmu – Rudolf Weschta a František Smola. Týmové dresy však byly vidět, a to na hrudi Michala Votroubka. Votroubek jezdí do Opatova trénovat a v závodech se mu dařilo. Po startu byl v každé jízdě v TOP3 a dokončil na 6. a 5. místě, což je jeho nejlepší výsledek sezóny a v průběžném pořadí poskočil před týmového kolegu Michala Bártu na 9. místo.

 

HT Group Racing Team

Za HT Group bude opět bojovat jen Ewa Biskupská. Ta v Opatově sváděla velmi tvrdé souboje s Kristýnou Řeřichovou a po několika kontaktech nakonec zavadila o zadní kolo Řeřichové a upadla. Celkově dojela na 5. místě a průběžně je 8.

 

Hulho Racing Team

Petr Smítka se místo Opatova účastnil německého seriálu ADAC, kde v extrémních podmínkách dojel na čtvrtém místě a v seriálu skončil na místě 8. Smítka minulý víkend reprezentoval na Motokrose národů, kde obsadil 27. a 30. místo.

Václav Kovář je již dlouho bez vousů, což znamená, že v letošní sezóně už dosáhl třetího místa. V MMČR je průběžně na 7. místě.

 

KRTZ s.r.o.

Druhý nejsilnější tým ve třídě MX2. Jeho jezdci jsou na čtvrtém a pátém místě průběžně. Čtvrtý Tomáš Šimko se soustředí na posun vpřed na třetí místo. Na to ztrácí 10 bodů. Milan Špičák v Opatově jasně ukázal, že mezi špičku patří a oba závody držel za zády Szvobodu. Špičák měl smůlu při předjíždění jezdců o kolo zpět, kteří se mu přimotali do stopy a vždy na tom tratil. V MMČR je pátý.

 

Yamaha Čepelák Racing Team

V MX1 má Lukáš Blažek vzestupnou tendenci výsledků. V Opatově byl dvakrát šestnáctý a v průběžném hodnocení se posunul na 27. příčku. Marek Pospíšil v MX2 v první jízdě ztratil číslovou a bohužel na body ani v Opatově nedosáhl. Dojel na 26. a 23. místě.

Ženská část týmu zajela v Opatově průměrný výsledek. Viktorie Kellerová byla na 5. místě a Markéta Ehlová na místě 8. Holky jsou průběžné pátá a desátá.

 

Motosport Chýnov

Na posledním závodě MMČR v Lokti bude tým zastupovat Jiří Pach, který je průběžně třetí ve třídě Veterán. „Je škoda, že Jirka chyběl na prvním závodě v Pacově, mohl by bojovat s Ivanem Černým o celkové stříbro,“ komentuje manažer týmu Evžen Zadražil. Početné zastoupení bude mít tým stejně jako na předchozích závodech ve třídě WMX. Nejlépe si zde zatím vede Julia Schrenk, která je v TOP10 průběžného pořadí a ráda by se v něm udržela i po závodě v Lokti.