Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Jak jsou na tom týmy?

Buksa/Ados KTM Team

Pro tým se sezóna vyvíjí brilantně. Ve všech třídách se jezdci drží na absolutní špici a jsou ve hře o titul. Martin Michek převzal ve třídě MX1 vedení šampionátu: „Kaplice se mi povedla perfektně, obě jízdy jsem měl celkem dobrý start a nakonec jsem se vyhoupl do čela šampionátu,“ komentuje svůj výkon Michek. Mezi závody MMČR se připravoval na jihočeských závodech a dal si tréninkovou porci na Kaplické trati. „Ve Vranově bych chtěl bojovat opět o stupínek nejvyšší a myslím, že letos to bude boj do posledního závodu,“ doplňuje Michek.

V MX2 má tým hned dva kandidáty a to Bence Szvobodu a Sulivana Jaulina. Szvoboda má nyní 21 bodů ztrátu díky rozpletenému kolu v Kaplici. Naopak Jaulinovi se závody povedly téměř na výbornou a do Vranova přijíždí s celkem komfortním náskokem.

Jana Antošová sice o červenou tabulku přišla, ale v tréninku nepolevuje a své letošní sokyni Barboře Laňkové nic nenechá zadarmo. Ztrácí pouhé dva body.

 

bar

 

Orion Racing Team

Zaznamenal v Kaplici skvělý úspěch v podobě třetího místa mazáka Petra Bartoše. Bartoš byl po MMČR na závodech ve slovenském Sverepci, kde má šanci na slovenský titul, ale bohužel si odtamtud odvezl jen zranění. Byl tak mimo trénink a na motorku sedl minulý týden. „Bohužel náš tým po velké radosti ze třetího místa Petra Bartoše, potkala smůla v podobě jeho zranění. Zraněním se nevyhnula ani bojovnice Andrea Kloubková, která v první jízdě v Kaplici vybojovala sedmé místo a po projetí cílem upadla. Nyní je již po operaci ramene a čeká ji dlouhá léčba zlomeniny křížové kosti,“ prozrazuje Petr Kovář, manažer týmu.

Naopak na trať mezi jezdce MX2 se vrací Jonáš Nedvěd, viz rozhovor níže. Ve Veteránech se brilantně daří Ivanu Černému na průběžném druhém místě.

 

Team MAX2

Jaromír Romančík letos předvádí famózní výkony, bohužel mu chybí špetka štěstí, aby postoupil průběžným pořadím výše. Jára si před Vranovem dopřál lehký odpočinek spojený s letními radovánkami na vodním skútru a minulý víkend už opět řádil na MMČR enduru, kde ve třídě E2 kraluje a nyní přidal další vítězství. Doufejme, že mu štěstěna bude na Moravě nakloněna.

David Čermák hájí v MX1 13. pozici a o čtyři příčky za ním je Ondřej Brendl. Týmová divoženka Nikola Hošková je v Ženách na 14. místě, ale letošní sezóna je pro ni hodně nahoru dolu.

 

BV racing

Díky zranění Františka Smoly je letos tahounem týmu Rudolf Weschta, který je průběžně pátý. Weschta se dokáže stabilně pohybovat v první pětce a pokud se mu do cesty nepřiplete pád, jako tomu bylo v druhé jízdě v Kaplici, mohla by z toho být letos druhá bedna. František Smola je se závodem v Kaplici spokojen: „Ve druhé jízdě jsem do 25 minuty jezdil čtvrtý, takže v rámci možností jsem spokojený. Je tam pokrok a do Vranova bych chtěl být do pátého místa,“ říká Smola.

Do první desítky pořadí se vešel i Michal Bárta, na kterého tlačí týmový parťák Michal Votroubek. Votroubkovi poslední závody vyšly a potvrdil tak narůstající výsledkovou formu.

 

HT Group Racing Team

V MX1 nebude mít domácí tým zastoupení. Patrik Liška je stále zraněný a úraz kolene ho limituje k návratu na trať. Za to v MX2 se daří letošnímu nováčkovi v týmu Slováku Sebastianu Tökölymu. Ten figuruje na páté příčce a závod od závodu se jeho výsledky zlepšují.

Obrovská smůla potkala třetí ženu průběžného pořadí Terezu Hromkovou. Ta se připravovala na vranovský závod a při tréninku utrpěla zranění ruky: „Bohužel Vranov nepojedu. Mám z tréninku vykloubený a zlomený palec. Nyní mám už po operaci,“ vysvětluje Hromková. Její absence v Ženách bude znát, jelikož s ostatními soupeřkami dokázala vždy udělat krásné závody.

 

BC0O3539

 

Hulho Racing Team

Velký otazník stále visel nad tím, zda-li Petr Smítka zůstane ve hře o titul a přijede závodit jak do Vranova, tak i do Opatova. Kuloárem se nesly zprávy o tom, že by ho německý tým na závody v Opatově pustil, ale Smítka se vyjádřil slovy: „Vypadá to, že pojedu ADAC a do Opatova opravdu nepojedu. Mrzí mě to, ale rakouský manažer se o možnosti startu zatím nevyjádřil. I tak jedu do Vranova s tím, že bych chtěl zpět červenou tabulku.“

Smítka sice ztratil vedení šampionátu, ale on sám Kaplici hodnotí jako dobrý závod: „V Kaplici nás nic moc nepřekvapilo, k lepšímu to nebylo a k horšímu taky ne. Tak nějak jsme to očekávali,“ dodává Smítka.

Týmový kolega Vašek Kovář, podává skvělé výkony na ADAC a v MMČR je již schopen bojovat v TOP3. Zatím je průběžně na 7. místě s vynechaným prvním závodem. Jeho nejsilnější stránkou jsou kvalifikace, kde ukazuje svoji rychlost.

 

KRTZ s.r.o.

Tomáš Šimko je jistým kandidátem na titul v MX2. Rychlost mu nechybí, ale letos ho provází buď pády, či závady na technice. Proto je průběžně až čtvrtý se ztrátou 38 bodů.

Týmový kolega, Milan Špičák si po nepovedeném úvodu druhé poloviny šampionátu pohoršil a propadl se na 6. místo průběžně. Jeho výpadek v druhé jízdě v Kaplici byl zapříčiněn defektem zadního kola, jako se tomu stalo u spousty závodníků. Mezi závody se Špičák věnoval výchově mládeže na MX Campu Josefa Kulhavého.

 

Yamaha Čepelák Racing Team

Ve třídě MX1 Lukáš Blažek dojel opět na bodech a průběžně drží 21. pozici. Marek Pospíšil v MX2 jde výsledkově nahoru a po dobrých startech se umístil na celkovém 20. místě. V Ženách měla smůlu Viktorie Kellerová, která opět v úvodu upadla. Bohužel tento pád jí potkal již na druhých závodech v řadě. Průběžně ale stále hájí 6. příčku. Markéta Ehlová dojela celkově 13. a průběžně drží 10. příčku.

 

Motosport Chýnov

Evžen Zadražil, manažer týmu nám prozradil, koho na trati uvidíme: „Ve třídě Žen se kromě pravidelné účastnice Julie Schrenk, která se po výpadku na prvním závodě v Pacově dostala na osmou příčku průběžného pořadí, nebude chybět ani stále se zlepšující mladá závodnice Elena Kapsamer, dále pak Daniela Krejčová a poprvé se ve třídě WMX ve Vranově představí i jedna z momentálně nejrychlejších Rakušanek, šestnáctiletá Sarah Schnelzer. Ve třídě Veterán bude o pódiová umístění bojovat Jiří Pach. V mezidobí od posledního MMČR nám udělal obrovskou radost rakouský jezdec Rene Hofer, který za náš tým již 9 let startuje v českém juniorském šampionátu a k titulu mistra Evropy třídy 85ccm připojil i letošní titul mistra světa v této třídě! Tento mladý borec příští rok definitivně přejde na velkou motorku a budeme ho tak moci vídat i v rámci MMČR.“