Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - O víkendu ve Vranově

 Již tuto neděli 4.9. se pojede další díl seriálu Buksa/Ados motokros MMČR 2016 na velmi oblíbené trati ve Vranově u Brna. Vranovská trať je pro jezdce velkým lákadlem a po nižší účasti na minulém závodě budou opět plné startovní rošty, jak je tomu letos již zvykem. Vstupné bude 150Kč a v neděli odstartují první závod Ženy v 11:45 hodin. A na co se nejvíc těšit? Jednoznačně na legendární skok u depa, kde jezdci posílají motorky do neuvěřitelných placek.

 

mich

 

Co se událo…

Tento rok jsou k vidění zajímavé souboje napříč startovním polem. Do hry však občas vstoupí technické problémy i pády a proto se na čele každé třídy vystříbřili kandidáti na titul mistra republiky.

V čele třídy MX1 se minulý závod vystřídal Petr Smítka s Martinem Michkem. Michek si na domácí Kaplické trati dojel pro dvě první místa a o jediný bod se dostal před Smítku. Skvělým výkonem se blýskl Petr Bartoš, který jakmile dobře odstartuje, prohání i o několik generací mladší soupeře. Celkově si Bartoš odvezl třetí příčku, kterou hájí i v průběžném hodnocení. Nedařilo se Járovi Romančíkovi, který vypadal, že první jízdu bez potíží vyhraje. Díky souhře okolností a pak i pádu jízdu však dokončil na třetím místě. Průběžně se díky několika pádům drží na čtvrtém místě.

Třída MX2 má také nového lídra, Francouze Sulivana Jaulina. Ten na těžké Kaplické trati umí a kombinací prvního a druhého místa si zajistil vedení šampionátu před týmovým kolegou Bence Szvobodou. Szvoboda měl naopak smůlu, když byl ještě trochu limitován úrazem kolene, ale především v druhé jízdě rozpletl zadní kolo. Třetí v šampionátu je Martin Krč, který dokáže velmi znepříjemňovat život lídrům šampionátu. Martin ztrácí 32 bodů na prvního Jaulina.

V Ženách diváci nepřestávají žasnout nad souboji Jany Antošové a Báry Laňkové. Obě tvrdě trénují a na trati si opravdu nedarují ani centimetr místa. Navrch má nyní Laňková, ale pouze o dva body. Třetí je Tereza Hromková, ta se ale díky zlomenině palce na startu neobjeví.

Veteránům neustále zatápí Martin Žerava, který nebyl dosud poražen. Druhý je Ivan Černý a třetí Roman Skalka.

 

GPS trati:

49° 18' 56.98"N

16° 36' 25.95"E

 

Časový harmonogram:

http://czechmx.cz/ch-jezdci.html

 

Video kanál s novinkami:

https://www.youtube.com/channel/UCo_fV1Cb0-0K3ZfevHZeVKQ/videos

 

Soupiska na MXoN je venku!

Letošní motokros národů se jede v italské Maggioře v termínu 24.-25. září. Naše reprezentace je již vybrána a my se zeptali manažera české výpravy Jiřího Čepeláka, kdo a proč byl vybrán: „Klíč byl po loňském nezdaru nastaven dle mezinárodních závodů. Vybíral jsem podle výsledků z kvalitních seriálů jakým je například německý ADAC. Na těchto závodech je obrovská konkurence a ukáže se, kdo se s tím umí poprat. V MX2 jsem tedy nominoval Filipa Neugebauera, jelikož letos startoval na závodech mistrovství Evropy EMX při mistrovství světa s dvěstěpadesátkou. Je to jezdec s obrovskými zkušenostmi a bez pochyb je nejrychlejší jezdec na malé motorce v ČR. Do OPENŮ jsem nominoval Petra Smítku z toho důvodu, že se společně s Járou Romančíkem předvedl na ADAC v dobrém světle. Do MXGP pak půjde Jaromír Romančík. Jára už loni na národech předvedl svoji dravost a chuť po výsledku. Sice dělá občas drobné chyby, ale i letos v Lokti ukázal, že se konkurence nebojí. Tímto bych zároveň chtěl poděkovat Autoklubu ČR, který nám pomohl se startem obou reprezentantů na GP v Lokti.

Martin Michek se letos bohužel žádného závodu ADAC nezúčastnil a já jsem tento seriál bral jako hlavní měřítko. Martin neoddiskutovatelně patří mezi nejrychlejší motokrosaře a možná by se klukům na ADAC vyrovnal, ale v mé pozici manažera i trenéra, nemohu brát v potaz pouze české mistrovství, které je diametrálně odlišné,“ říká Jiří Čepelák.

Na otázku co je cílem na MXoN Čepelák odpověděl: „V první řadě se hladce hned na první pokus kvalifikovat. Věřím v to, že by se to letos mělo povést a v hlavním závodě bych byl rád, kdybychom byli do 15. místa.“

 

zerava

 

Žerava na bednu nedosáhl…

Martin Žerava všechny ohromuje svými výkony na MMČR. Nikdo tedy nepochyboval, že bude na MS veteránů v holandském Assenu dobře připraven. V Assenu je písčitá trať s velmi měkkým podkladem a Žerava po loňské zkušenosti nenechal nic náhodě a trénoval na nejhlubším písku v ČR na Pánově. V první jízdě se propracoval polem až na první pozici, ale po chvíli následoval lehký pád, který ho vyřadil z boje o prvenství. Jízdu dojel na pátém místě. Na druhou jízdu v Assenu pořádně napršelo a na těžkém podkladu v hlubokých kolejích Žerava vybojoval čtvrtou příčku. Čtvrtý byl i celkově. Martinovi to letos na bednu nevyšlo, ale i přes to gratulujeme k úspěchu.

 

plakat