Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Pár minut s Markem Sukupem

Marku tvoje sezóna se vyvíjela celkem dobře, mohl bys nám popsat, jak jsi ji viděl ty?

Pacov byl hodně vyrovnaný, ale štěstí mi moc nepřálo, protože jsem hodně padal. S Kramolínem jsem už byl spokojený, tam se dařilo, a proto jsem se těšil do Petrovic. Bohužel ve čtvrtek před závody přišlo ono zranění.

 

sukup

Marek několik týdnů po úrazu. Zdroj: facebook.com

 

O tvém pádu kolují děsivé historky, jak to tedy bylo?

Před tobogánem mě rozhodila díra a vyletěl jsem přes něj z trati. Za ním jsem hlavou narazil do hromady s hlínou. O ni jsem si vyrazil několik zubů, ale normálně jsem vstal a měl jsem jen vyražený dech. Po vlastních jsem ještě došel do depa a měl jsem pocit, že mám nějak obražené svaly na krku. Po vychladnutí mě krk začal bolet a věděl jsem, že to nebude dobré. Tak mě naložili a hned jsme jeli do Brna do fakultní nemocnice.

 

Asi nikdo z nás si nedovede představit, jaké to bylo. Co ti k tomu řekli doktoři?

V nemocnici mi udělali rentgen a CT hlavy a zjistili, že mám zlomený obratel. Naštěstí to byla čistá zlomenina, takže nemuseli operovat. Doktoři říkali, že bych měl tu motorku prodat, ale to mě samozřejmě chtěli postrašit, protože jsem po pádu nemusel hýbat tělem od krku dolů.

 

helma

Helma po nárazu. Zdroj: facebook.com

 

Kdy vidíš, že by ses mohl vrátit zpátky do sedla?

Zhruba za měsíc by mi měli sundat nákrčník a pak přijdou rehabilitace. Uvidíme, jak to půjde, ale třeba v říjnu bych mohl už pomalu něco začít dělat. Rozhodně už letos žádné závody nepojedu. Teď se skoro dva měsíce válím.

 

Určitě už přemýšlíš dopředu nad další sezónou. Zůstaneš u Kawasaki?

Pravděpodobně bude vše stejné. Čeká mě jednání s Kawasaki, kde se ukáže.

 

Uvidíme tě v roli diváka na MMČR?

Určitě pojedu do Vranova a možná i do Kaplice, protože to budou zajímavé závody.

 

Marku, díky za rozhovor a rychle se zotavuj!