Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Kontrolní závod Kaplice

V neděli 6.3. se odjel kontrolní závod. Původně to měl být kontrolní závod juniorských a seniorských reprezentantů, ale bohužel. Poté co nás počasí donutilo přesunout tento závod z Vílance u Jihlavy na jedinou sjízdnou trať s korektní délkou v Kaplici se podezřele rozrostla marodka. Nakonec byl tedy závod přístupný všem kdo měl zájem porovnat výsledky svého zimního snažení před začínající sezónou. Ve třídách 50ccm, 65ccm a 85ccm, které jeli pospolu se na start postavilo celkem 10 závodníků a ve třídách MX2, 125 2T a Open pak celkem 12 jezdců.

Než se přesuneme k hodnocení výkonů rád bych poděkoval týmu kolem Honzy Froňka, který nejen, že perfektně připravil trať, ale postaral se i o běh závodu a servis pro žaludky nás všech. A že to byly závody se vším všudy dokládá i to, že přijelo pár desítek diváků. Nakonec úvodu dodám jen to, že jezdci měli závod zadarmo včetně pojištění a možnosti zviditelnění ve Světě motorů, který se bude vysílat za týden 15.3.2016 od 23:35 (na některých webech s TV programy vedeno jako Testovací rychlostní zkouška Žiželice) . Všichni chápeme, že Kaplice není středem republiky a o to větší patří uznání Martinu Krčovi a nepochopení všem co odjeli trénovat do Itálie.

A teď hurá na sport.

Absolutním vítězem napříč kategoriemi se stal polský jezdec Tomasz Wysocki. Samozřejmě mluvím o dospělých třídách. Ve třídě Open za Wysockým jednou druhý Martin Krč a jednou Václav Kovář. Třetí místo si pak v jízdách prohazovali Krč s Gabrielem Chetnickym. Celkově tak druhý Krč za ním Chetnicky a Kovář. Kovář v první jízdě nedojel pro technické problémy. Ve třídě MX2 byly rozjížďky jak přes kopírák a to v pořadí Martin Vondrášek, Kryštof Koubele, Marek Pospíšil a Rudolf Plch, ti všichni na čtyřtaktních dvěstěpadesátkách. S dvoutaktními stopětadvacítkami se na start postavil Petr Polák a Libor Pletka. Polák nedal Pletkovi žádnou šanci a bral dvakrát 25 bodů. Zhodnotili jsme finálové jízdy, které se jeli na 25minut a dvě kola. V kvalifikaci se však ukázalo jak je čelo vyrovnáno, kdy nejrychlejší byl Wysocki, se ztrátou 0.439 sekundy na kolo Krč druhý a třetí Kovář na čtyřipade ztrácel 0.657. Sluší se dodat že ve třídě Open ještě startovali Dominik Hůla, Jakub Suk a veterán Martin Rybák.

V malých třídách se nedá příliš mluvit o absolutním vítězi, rozdíly kubatur jsou tu přeci jen větší. Tedy jen v rychlosti zmíníme ty nejmenší na strojích o obsahu 50ccm, kde vyhrál obě jízdy na 15minut a dvě kola Václav Janout následován druhým padesátkařem Davidem Widerwillem. Ve třídě 65ccm se na start a i dvakrát v cíli seřadili za sebou jezdci Tomáš Pikart, Jan Janout a Adam Máj. A nakonec i ve třídě 85ccm bylo pořadí po obě rozjížďky stejné. Nejvíce předvedl Daniel Stehlík, který v první jízdě ujel jen o pouhé 4vteřiny Radkovi Větrovskému, ale ve druhé jízdě už se objevila u ztráty 1minuta. Martin Venhoda dvakrát třetí v první jízdě se ztrátou necelých dvaceti sekund a ve druhé taktéž o více jak minutu na prvního a deset sekund na druhého. Za nimi pak ještě Matyáš Celum a Matyáš Plch.

Na závěr ještě jednou díky vše, kdo v Kaplici byli.

Pod fotkami ještě naleznete ke stažení výsledky.

čekačka

start open

krc

Attachments:
FileFile size
Download this file (Kaplice 50+65+85.pdf)Výsledky 50ccm + 65ccm + 85ccm320 kB
Download this file (Kaplice MX2+125 2T+OPEN.pdf)Výsledky MX2 + 125 2T + Open345 kB