Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Pacov už tuto neděli!

 Úvodní podnik seriálu BUKSA/ADOS MOTOKROS 2015 přivedl nové tváře na stupně vítězů a ukázal letošní vyrovnanost jezdců. O tomto víkendu nás však čeká úplně nový vzrušující příběh, který se odehraje na trati v Pacovském propadu!

 

Jen lehce vzpomeňme na loňský rok, kdy ve třídě MX1 jel jeden ze svých nejlepších závodů Martin Michek. Ten dokázal po nezaviněném pádu stáhnout náskok prvního Františka Smoly a za mohutných diváckých aplausů s ním svedl strhující bitvu. V jediném kole se dokázali předjet nejméně čtyřikrát a nakonec to byl Michek, který zvítězil. Martin tento závod označil jako jeden z nejlepších, především díky divácké atmosféře.

 

TS JS

 

Letos je však jezdecké pole mnohem více vyrovnané. V MX1 se úplně změnila situace a již to není o jednom, či dvou jezdcích. Tuto sezónu je tomu tak, že kandidátů na vítězství je minimálně pět! V Kramolíně to nejlépe vyšlo Marku Sukupovi, ale Pacov může být úplně jiný.

Ve třídě MX2 se můžeme těšit na bitvu Sulivan JaulinTomáš Šimko, jelikož Šimko v Kramolíně ukázal, že bude letos těžkým soupeřem. Dokonce už tuto sezónu jel v Pacově přebor SMS, kde dokázal porazit i mnohé esa třídy MX1.

Ženy si se svojí první dvacetiminutovkou poradily hravě, nejlépe ji zvládla loňská mistryně Lucie Simonová, která má ale velkou konkurenci v podobě Jany Antošové. Jana bohužel zatím jede s vykloubeným palcem a tak její výkon nemohl být 100%. Vaši podporu budou potřebovat i další závodnice například teprve třináctiletá Rakušanka Elena Kapsamer.

Králem veteránů je Martin Žerava, který když nastoupí je jasné, že nikomu prvenství jen tak nepřenechá. Zpestření třídy by mohl udělat Jan Mrázek, ale u toho nikdy nikdo neví, zda-li přijede.

 

MS 123

 

Pro diváky je připravena i spousta doprovodných aktivit, skákací hrad, stánky s občerstvením, velkoplošná obrazovka a další... I když je pravdou, že v  nabitém programu se najde jen málo volných chvil. Na Pacov nastala úprava časového harmonogramu, kdy první závod Žen začíná opět před polednem v 11:45 a po obědě ve 13:00 nastoupí jako první třída Veterán, po ní MX2, MX1 a opět Ženy. Reprízu závodů můžete sledovat následující týden na ČT4 Sport v úterý 22:15 a neděli 9:10. Vstup bude 150Kč a celý program naleznete zde.

GPS trati:

49° 27' 27.114

14° 59' 32.935

 

 

Velmi smutná událost zasáhla minulý týden ve čtvrtek21.5.2015 motokrosovou komunitu. Opustil nás jeden z mecenášů Českého motokrosu Luboš Strejček, ve věku 45 let. Luboš několikrát vedl Český tým do bojů na motokros národů, ale především dokázal podporovat a pomáhat hned několika špičkovým jezdcům, kteří i díky němu získali zvučná jména a cenné kovy ze světových závodů. Mezi ně patří Petr Bartoš, Martin Michek, František Smola a další. Tímto bychom chtěli jeho nejbližším vyjádřit upřímnou soustrast. Čest jeho památce a věříme, že jeho odkaz bude žít dál!

 

LS