Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Potřetí pozvánka do Dlouhé Loučky

Kvalitní a vždy velice dobře mezinárodně zastoupený Osička MX Team se pro letošní sezónu domluvil na rozsáhlejší spolupráci s německým teamem Haralda Pfeila, v plné síle tak budete moci vidět na tratích známá jména jako Boris Maillard, Sulivan Jaulin, Dominique Thury, Daniel Siegl, Kevin Wouts, Stephan Büttner a samozřejmě vynikající Filip Neugebauer, který za Pfeil Team již dlouhodobě závodí. Filip se blýskl bronzovou medailí na prvním závodě MS třídy MX3 v Holandsku a v Dlouhé Loučce bude pochopitelně mít ty nejvyšší ambice! Snad budeme mít možnost na startu vidět i většinu jeho týmových kolegů. S Pfeil teamem Osička MX team spolupracuje již několik let i v průběhu zimních ADAC supercrossových sérií. Tento rok se tým zúčastní seriálů MMČR v motokrosu a také vybraných závodů Mistrovství Světa - pokud jim to termíny dovolí, protože prioritou pro tento jihomoravský tým bude účast v seriálech ADAC MX Masters, DM Open a samozřejmě tradičně ADAC SX Cupu.

A aby toho nebylo z jižní Moravy málo, tak další kvalitní tým MAX2 hlásí stejnou sestavu jako loni, jen ve třídě Veterán nahradí Miroslava Štauda, který podstoupil operaci kyčle a tak nebude tento rok závodit, předloňský medailista z této třídy, všestranný Roman Skalka, bývalý mistr republiky v enduru i v motoskijöringu. Sám Miroslav Kučírek, který je nejen manažerem týmu, ale i úřadujícím mistrem ČR ve třídě Veterán, letos nalepí na svou dvoutaktní hondu CR 500 startovní číslo 1, ale pojede prý maximálně dva závody. Dlouhá Loučka to ale bohužel nebude… Tým, za který bude startovat David Kosmák, Petr Stloukal a Miloslav Rožec, posílí ve třídě MX2 David Čermák.

Z jihu Čech přijede do Dlouhé Loučky největší hvězda našeho juniorského motokrosu Václav Kovář. Ten se v barvách Excel Moto teamu představí nově na čtyřtaktním motocyklu Kawasaki 250 a odborníci tvrdí, že by tento sedmnáctiletý borec mohl hodně zamávat pořadím na samé špičce seniorského šampionátu. Další jihočeský tým Motosport Chýnov měl původně do Dlouhé Loučky nachystanou celou plejádu špičkových rakouských motokrosařů. I v Rakousku však s termíny závodů zamávalo počasí a tak se na Dlouho Loučku bohužel pojede odložený závod ve štýrském Paldau, kterému samozřejmě Rakušané, podporováni domácí značkou KTM, musí dát přednost. Soběslavský Rede KTM team posílá do Dlouhé Loučky stálici českého motokrosu Davida Čadka ve třídě MX1 a mladé závodníky Rudolfa Weschtu (loňského juniorského šampióna) a Martina Fiňka. V jednání je dle slova manažera týmu Petra Rady i jedna rychlá akvizice z Maďarska, jméno však s jeho typicky tajuplným úsměvem na tváři zatím říci nechtěl, takže pokud to klapne, budeme se muset nechat překvapit.

Loni druhý muž celkového pořadí třídy MX2 Milan Špičák se v zimě připravoval pouze v ČR, jel i kontrolní závod ve Vážanech a určitě bude chtít bojovat o nejvyšší příčky v této třídě. Startuje za HT Group Racing team.

Nesmíme zapomenout ani na výborného Martina Žeravu. Tento skromný Moravan se letos představí za nový tým na nové motorce. Pojede na suzuki v barvách týmu HP Moto a jistě se nebude chtít v poli závodníků ztratit.

Ve třídě Veterán se objeví loňský vicemistr ČR Michal BaborovskýSMS Střední Čechy. Na medailové pozice v této řídě bude pomýšlet i nenápadný Martin RybákMX Teamu Český Krumlov. Už loni jednu dokázal v této třídě vyšplhat na stupně vítězů. Zdali nám letošní ročník přinese nějakou zcela novou hvězdu veteránské kategorie nám ukáže až první závod.

No a dobrá zpráva na závěr. Náchodský UFO racing team, vedený zkušeným manažerem Ladislavem Exnerem, by měl do Dlouhé Loučky kromě dlouholeté ikony týmu Petra Michalce přivézt také vynikajícího Slovince Klemena Gerčara, který se představil ve vynikající formě na nedávném závodě MS třídy MX3 v holandském Walkenswaardu, kdy za svými zády nechal jak loňského Mistra světa této třídy Rakušana Matthiase Walknera, tak Vicemistra Martina Michka.

 

Ve čtvrtek "díl čtvrtý" s několika důležitými informacemi jak pro jezdce tak i diváky.