Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Poslední jednotlicový

 

Finálový závod letošního seriálu „BUKSA/ADOS MOTOKROS 2012“ Mezinárodního Mistrovství ČR v motokrosu je nasměrováno do Dlouhé Loučky u Uničova na neděli 7.10.2012.

 

Trať, která nese název Loučská kotlina vychovala jednoho z nejlepších motokrosařů české historie Petra Kováře. Jeho otec Jaroslav, coby bývalý předseda tamního Svazarmu, stál za vybudováním této tratě, od sametové revoluce se tomu věnuje současný šéf AMK Dlouhá Loučka v AČR pan Antonín Horák. Dříve se tam jezdívaly armádní přebory, později i MMČR, které se nyní vrátí po dvanáctileté pauze.

 

Dle slov šéfa Race supportu Richarda Gironi je trať velmi dobře připravena, pořadatelé ji budou během celého týdne kropit a intenzivně se pracuje i na zázemí trati.

 

Právě Petr Kovář přiveze do svého rodiště svěřence z Orionu Litomyšl RS Petrol, kteří si letos vyjeli první dvě místa v prestižní třídě MX3. Martin Michek, který reprezentoval minulý víkend ČR na motokrosu národů v belgickém Lommelu má již titul takřka jistý, snad jen zranění nebo technické závady v obou jízdách by ho mohly o obhajobu připravit. Nejhůře druhý může být jeho týmový kolega Petr Bartoš. K oběma svým jezdcům se vyjadřuje právě Petr Kovář pochvalně: „Martin Michek je letos vicemistr světa ve třídě MX3. Posunul se oproti loňsku o jednu příčku, což je úspěch a nebýt bodového výpadku na prvním závodě v Holandsku, mohl regulérně bojovat o titul Mistra světa. Petr Bartoš také podával během celé sezóny vyrovnané výkony. O sedmé místo v MS třídy MX3 se dělí se skvělým Rakušanem Michi Stauferem a v tuzemském šampionátu si díky dlouhodobě výborné formě zajistil stříbrnou příčku již před posledním závodem.“ A směrem k organizátorům dodává: „Přeji pořadatelům, aby jim tento závod vyšel, abychom se s letošním seriálem rozloučili tak, jak se patří. Mou důvěru určitě mají a držím jim palce!“

 

Orion Litomyšl RS Petrol nasadí v Dlouhé Loučce další dobrý trumf. Tentokráte ve třídě MX2. Bude to František Smola, který se nedávno vrátil z USA, kde se celou dobu věnoval motokrosu. Pojede na stroji Kawasaki a tento tým s ním bude počítat i na družstva ve Stříbře, kde doplní právě Michka a Bartoše.

 

Silnou sestavu bude mít tradičně Osička MX team, jeho jezdci dominují především ve třídě MX2 a lídr této třídy Marek Sukup má hodně slušný náskok na to, aby si pohlídal letošní titul. V podstatě mu stačí být v první jízdě do 5. místa a už může slavit. Navíc letos stihl být ještě vicemistrem Slovesnka ve třídě OPEN. Jeho týmový kolega Petr Smitka sice letos nebojuje kvůli bodovým absencím o celkové vedení, ale kdykoli na závody přijel, měl výsledky vynikající. Blýskl se i 5. místem v kvalifikaci na nedávném závodě MS v německém Teutschentalu. Ve třídě MX3 zase budou tvrdit muziku Jiří Čepelák a Francouz Florent Richier, který v mezidobí po Kramolíně trénoval jak best online casino v ČR se svými týmovými kolegy, tak i doma ve Francii.

 

Tým Buksa/Ados KTM se nyní soustředí hlavně na výsledky Maďara Bence Szvobody a Slováka Tomáše Šimka. Bence sice odjel s pohmožděnými dvěma prsty v Kramolíně ještě druhou jízdu, hned po příjezdu domů do Maďarska však dostal na ruku sádru. „Do Dlouhé Loučky by mu ji ale prý měli sundat“, dodává manažer týmu Dušan Sekerka. Bence hájí průběžnou třetí příčku v seriálu a tak uvidíme, zda mu zdravotní stav umožní bojovat tak, jak je Bence zvyklý. Jeho týmový kolega Tomáš Šimko je průběžně čtvrtý, takže by určitě tento severomoravský tým letos neměl vyjít medailově naprázdno.

 

Druhý v průběžném pořadí třídy MX2 je Milan Špičák z Brumla Racing Teamu. Ten pochopitelně také nebude ve Dlouhé Loučce chybět. Milan byl minulý víkend na MS družstev v Belgii a je nominován též na družstva evropská.

 

Znojemský KRTZ IV. vysílá na sever Moravy Michala Kadlečka, který se vrátil ze Šestidenní a který si po výborném výkonu v Kramolíně vydobyl průběžnou třetí příčku v seriálu třídy MX3. Jestli rozhodne jeho zkušenost, nebo zda se přeci jen prosadí na bronzovou příčku mládí v podobě Petra Michalce nebo Michala Votroubka, uvidíme již tuto neděli. Jihomoravané budou postrádat Josefa Kulhavého, který i když si již zajistil letošní mistrovský titul v německém crosscountry, tak musí kvůli sponzorským povinnostem i na poslední závod tohoto mistrovství. Ve třídě MX2 budou však mít znojemští Romana Hanouska, který přesedlal na KTM. O celkové třetí místo v seriálu třídy Veterán se bude snažit další jezdec tohoto týmu Petr Dokoupil. O to by však mohl přijít opravdu čistě teoreticky, stejně tak jako by mohl pouze teoreticky ohrozit druhou příčku Michala Baborovského z SMS Střední Čechy. Ten však na posledním závodě v Kramolíně předvedl, že umí porazit Míru Kučírka z týmu MAX2 a tak budeme v Dlouhé Loučce zvědavi především na to, zda se mu podaří repete.

 

Pražský Team Motoman hlásí prostřednictvím Josefa Tomana do Dlouhé Loučky kompletní sestavu včetně stabilně startujících Maďarů, kteří byli po celou sezónu příjemnou a zajímavou ozdobou letošního seriálu.

 

Hned po závodě v Dlouhé Loučce se pak uskuteční vyhlášení prvních třech jezdců všech tříd (MX2, MX3, Veterán 40 a Veterán 50 ). To se uskuteční v cateringovém stanu přímo na závodišti. Připraveno je nejen bohaté občerstvení, ale i topení.

 

Přijeďte tedy zatleskat novopečeným motokrosovým Mezinárodním mistrům ČR pro sezónu 2012 již tuto neděli do Dlouhé Loučky u Uničova!